Oktober is weer begonnen en dat betekent dat de nieuwe dramaseries van het herfstseizoen weer in de startblokken staan op de Japanse televisie. De grote Japanse enquêtewebsite goo vroeg haar gebruikers naar de series die zij zéker niet willen missen komend seizoen. Hier de top 8.


1. Shitamachi Rocket (下町ロケット; Downtown Rocket), TBS (96 stemmen)

In 2015 was het eerste seizoen van Shitamachi Rocket al een grote hit voor de commerciële zender TBS en het is dan ook geen wonder dat de verwachtingen voor het tweede seizoen hoog zijn. De grootste vraag is: waarom heeft het zolang geduurd totdat de serie met Abe Hiroshi een vervolg kreeg?

2. Kemono ni Narenai Watashitachi (獣になれない私たち; Wij kunnen geen beesten worden), NTV (81 stemmen)

Een romantische serie met Aragaki Yui en Matsuda Ryuhei. Het is niet gek dat de serie zo hoog in de ranking staat. Aragaki’s laatste romcom Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu was een megahit in Japan. Maar lukt dat dit keer ook zonder de Koi Dance?

3. Aibou: Seizoen 17 (相棒 season17; Partners) TV Asahi (76 stemmen)

De langlopende buddy-cop serie van TV Asahi loopt niet voor niets al 17 seizoenen. De Japanse Baantjer is nog steeds geliefd onder de kijkers.

4. Legal V: Moto Bengoshi: Takanashi Shoko (リーガルV~元弁護士・小鳥遊翔子~; Legal V: Voormalig advocate Takanashi Shoko), TV Asahi (65 stemmen)

Nadat het medisch drama Doctor X met Yonekura Ryoko oneindig (maar succelvol) uitgemolken is probeert TV Asahi het met Yonekura als controversieel voormalig advocate.

5. Kasouken no Onna: Seizoen 18 (科捜研の女 season18; De vrouw van de technische recherche), TV Asahi (54 stemmen)

Sawaguchi Yasuko is voor de achttiende keer terug in deze Japanse toch lang geen CSI.

6. SUITS, Fuji TV (49 stemmen)

Gebaseerd op de Amerikaanse serie met dezelfde naam met veteraan Oda Yuji en popster Nakajima Yuto van Hey! Say! JUMP (want je moet je boybandsterretjes toch ergens kwijt).

7. Dairenai: Boku wo Wasureru Kimi to (大恋愛~僕を忘れる君と; Grote Liefde: Tussen mij en jij die mij vergeten zal), TBS (45 stemmen)

Over de tien liefdevolle jaren tussen een dokter met Alzheimer (Toda Erika) en een voormalig schrijver (Muro Tsuyoshi). Gezellig.

8. Kyou Kare Ore wa!! (今日から俺は!!; Vanaf vandaag zal ik…!!), NTV (39 stemmen)

Waarschijnlijk zeer bizarre manga-verfilming met Kaku Kento als onconventionele held.

Niks interessants gevonden? De lijst van nieuwe series is nog veel langer! Check deze mooie pagina met kijkcijfers voor een volledig lijstje. Mijn lijstje komt ook bij verre na niet overeen met die van Japan.

Totaal aantal deelnemers: 500 (m/v, 20-40jr)
Bron: (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *