JavaScript-bestanden combineren

Javascript-bestanden worden heel vaak gevonden in verschillende externe bestanden. Het is niet altijd nodig om deze bestanden gescheiden te houden, omdat de meeste javascript in één bestand kunnen worden gecombineerd en de werking ervan niet beïnvloeden.

Als u alle javascript-bestanden in één verzamelt, wordt de hoeveelheid tijd die nodig is om uw webpagina’s te laden aanzienlijk verkort, omdat u het aantal dingen vermindert dat de webbrowser moet aanvragen voordat uw pagina wordt weergegeven.

Test je pagina’s

Onze nieuwe gratis javascript-gebruikstool onderzoekt een pagina en toont alle javascript-bestanden op grootte, en toont een overzicht van hoe javascript op een pagina wordt gebruikt.
WordPress-gebruikers letten op

Als u WordPress gebruikt, kan ik bijna garanderen dat uw blog verschillende (waarschijnlijk 6 of meer) externe JavaScript-bestanden laadt. Het hoeft niet zo te zijn.
Hoe uw Javascript te combineren

U kunt vaak gewoon de inhoud van elk JavaScript-bestand kopiëren en plakken om één JS-bestand te maken.

U hebt bijvoorbeeld een JavaScript-bestand met de naam “this.js” en een ander bestand met de naam “that.js” dat door uw HTML wordt genoemd. In deze situatie kunt u uw “this.js” openen, de inhoud van het bestand kopiëren en in “that.js” plakken.

Zodra u dat hebt gedaan, verwijdert u de aanroep voor “this.js” uit uw HTML. U hebt nu slechts één JS-bestand in plaats van twee dat een webbrowser moet laden voordat uw webpagina wordt weergegeven. Uw webpagina wordt nu sneller geladen.
Javascript-bibliotheken

Het belangrijkste om op te letten is om te onthouden dat u javascript in de juiste volgorde plaatst. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u jQuery gebruikt en een paar kleine scripts die jQuery vereisen. Je kunt alle j’s combineren, maar als de jQuery niet eerst is, werken je j’s mogelijk niet zoals verwacht.
Andere tactieken om javascript pagina’s te overwegen
U kunt er ook voor kiezen om kleine javascript inline te plaatsen of uw javascript uit te stellen voor nog meer besparingen, zoals aanbevolen 1 door Google.

Google Seo Blog

Bekijk alle artikelen