Wat is google discover en krijg ik daar meer bezoekers door?

Google discover is een feed over die alleen werkt op mobile apparaten met de onderwerpen die jou aanspreken. Google discover verzamelt met zijn algoritme jouw zoekopdrachten en geeft de pagina’s weer in een feed waar jij de laatste tijd op gezocht heb.


Google discover en seo mogelijkheden

Google discover verzorgt voor sommige websites 50 procent van het verkeer. Het is dus heel interessant als jouw website wordt weergeven in google discover. Het zorgt voor extra verkeer naar je website toe.

6 tips voor google discover

 1. pas algemene seo toe
  Voor google discover is het heel belangrijk dat je de algemene basis principes van seo toepast. Schrijf artikelen met sterke content die uniek zijn en leesbaar voor de bezoekers van een website. De website moet technisch goed in elkaar steken voor google discover. Het is ook heel erg belangrijk om wat
  backlinks naar jouw artikelen te hebben voor google discover.
 2. Plaats recente onderwerpen
  Google discover werkt het beste met artikelen en onderwerpen van het laatste nieuws. Kijk dus goed wat er gebeurd in de wereld en kies daar je content uit.
 3. Teksten met hoge E.A.T. score
  Teksten moeten voor discover een hoge E.A.T. scoren hebben. Een E.A.T score houd het volgende in. Dit zijn teksten en artikelen die men kan vertrouwen en die geschreven door mensen met een bepaalde autoritreit en expertise.
 4. Schrijf sterke en uitnodigende titels.
  Hoe hoger de CTR is in google discover hoe beter jouw onderwerpen gerankt worden in google discover.
 5. Mooie en grote afbeelden.
  Discover is dol op grote en mooie afbeeldingen. Wanneer je mooie en grote afbeeldingen in je teksten heb zal google discover jouw eerder ranken in haar feed. Zorg dus voor mooie en scherpe afbeeldingen.
 6. Website mobiel vriendelijke voor google discover.
  Jouw website moet mobiel vriendelijk zijn. Google discover vind dit erg belangrijk. Mobiel vriendelijk houd in dat jouw website op mobiel goed eruit ziet en dat jouw bezoekers op jouw mobiele website een goede user experience hebben.

Google Seo Blog

Bekijk alle artikelen