Snelheid van uw website

Het belang van goede hosting

Goede hosting is om meerdere redenen erg belangrijk voor uw website, in dit artikel een overzicht van de meest belangrijke factoren om op te letten.

Downtime & Veiligheid

Het meest directe gevolg van slechte hosting is de aanwezigheid van veel downtime op de servers en een slechte beveiliging van uw website. De meeste hosting aanbieders in Nederland bieden gegarandeerde uptimes aan van 99,0% – 99,9%. Let er hierbij wel op dat gegarandeerd vaak betekent dat wanneer het niet lukt om het percentage te halen u een deel van de hostingkosten terugbetaald krijgt en niet noodzakelijkerwijs dat uw website echt 100% van de tijd in de lucht is.

Een tweede aspect is dat sommige hosters een betere beveiliging hebben van hun servers dan anderen. Vooral bij veel gebruikte systemen zoals WordPress worden alle zwakheden binnen de systemen van de hosting partijen uitgebuit en kunt u met een gehackte website komen te zitten die niet of slecht bereikbaar is voor uw bezoekers. Uiteraard hebt u zelf een grote verantwoordelijkheid voor het beveiligen van uw hosting omgeving, maar de ene hoster is in dit opzicht toch vaak de andere niet, wij bieden diverse veilige zoekmachine vriendelijke hosting oplossingen, laat u vrijblijvend informeren!

Veiligheid en Google

Wanneer uw website gehackt is dan zal Google hier in de meeste gevallen actie op ondernemen. Omdat zoekers niet gebaat zijn bij het bezoeken van gehackte websites zal Google uw site in veel gevallen lager klasseren binnen de zoekresultaten en wanneer u de hack niet ongedaan maakt uiteindelijk zelfs verwijderen uit de zoekresultaten. Ook wanneer u keer op keer weer gehackt wordt zal dit uw reputatie bij Google schaden en leiden tot een slechtere rangschikking. Onze VPS servers hebben een ijzersterke fire wall! # foute login pogingen zullen een ip adres blokkeren op elke toegang tot uw server! Server snelheid en locatie

Bezoekers willen een website die snel laadt en niet een waar ze eindeloos hoeven wachten bij het openen van een nieuwe pagina. Hoewel dit grotendeels staat of valt met het ontwerp van uw pagina en het gebruik van grote bestanden zoals foto’s of video’s, speelt ook de snelheid van een server hierin een rol. Als vuistregel kunt u aanhouden; “hoe sneller de server, hoe beter”. Het effect op de ranking binnen Google is ook nog relatief groot, dus let er altijd op dat uw site vlot laadt.

Tot slot speelt ook de server’s locatie een rol binnen Google, een rol die naar alle waarschijnlijkheid groter is dan die van de snelheid van de server. Een Nederlandse site wordt logischerwijs gehost in Nederland, en een Franse site in Frankrijk. Hiermee wordt aangegeven dat de site echt gericht is op de geografische markt waarin zij gehost is en niet door Amerikaanse spammers is opgericht.

Sites gemaakt binnen een geografisch gebied zijn meestal relevanter dan sites die zich richten op dezelfde geografische markt, maar gemaakt zijn in een andere. Het afsluiten van hosting in het buitenland en in een vreemde taal is een obstakel voor veel spammers en makers van sites van lage kwaliteit. Om deze reden geeft Google een extra zetje aan lokaal gehoste sites in de lokale zoekmachine (bijv Google.nl).

Er is dus meer dan één reden om te kiezen voor een goede hosting partij, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele andere technische specificaties van de hosting pakketten (Ram geheugen, hetgene geen enkele partij veel aandacht aan schenkt!).

    Subscribe to our newsletter!

    More from our blog

    See all posts