Wat zijn linkbuilding pakketten?

Linkbuilding pakketten

Wanneer u op zoek bent naar een partij die linkbuilding voor u kan verzorgen zult u tientallen zo niet honderden verschillende linkbuilding pakketten tegenkomen. Het ene linkbuilding pakket is hierbij zeker het andere niet, daarom in dit artikel enkele zaken om op te letten bij het aanschaffen van een linkbuilding pakket.

Waar komen de links vandaan?

Een link wordt door Google gezien als een stem. Heel kort door de bocht zou men kunnen zeggen dat hoe meer stemmen men heeft, hoe beter. Echter zijn sommige stemmen/links meer waard dan anderen. Eén van de factoren waarop een link gewaardeerd wordt is de taal en het land waar de link vandaag komt. Een link van een Nederlandstalige .nl website is voor een andere Nederlandstalige website meer waard dan een link uit China, Rusland of de V.S. (ervan uitgaande dat dit het enige is wat de links anders maakt).

Wanneer u dus een website beter wilt laten scoren binnen Google.nl zijn links van andere Nederlandstalige websites uit Nederland of Vlaanderen meer waard dan die van websites in andere talen en landen. Omdat Nederlandstalige websites slechts een klein deel van het web beslaan zijn ze moeilijker te krijgen en worden internationale links vaak veel goedkoper aangeboden. Voor een goede ranking op lange termijn is het echter verstandiger om wat extra te betalen en links uit hetzelfde taalgebied als uw site te verkrijgen.

Hoe worden de links geplaatst?

Er worden vele pakketten aangeboden die u 1000 of misschien wel 10.000 links naar uw website geven. De enige manier waarop dit mogelijk is is wanneer al deze links automatisch door computers worden aangemaakt. Op de sites waarop dit mogelijk is zullen daardoor elke dag tientallen links geplaatst worden. Voor de intelligente computers van Google is het een koud kunstje om de linkpatronen over deze duizenden websites te herkennen en elke waarde van deze links te ontnemen. Het enige wat u daardoor overhoudt is een onnatuurlijk linkprofiel en het risico op een penalty.

Een goede link is altijd handmatig geplaatst en nooit door een bot. Ook het handmatig plaatsen van links is niet per definitie een recept voor succes, automatisch geplaatste links zijn dit echter nooit.

Een goede verdeling

Een goed linkbuilding pakket is goed verdeeld op alle gebieden. Het opbouwen van een linkprofiel dient een natuurlijk patroon te volgen. Dat betekent dat er een goede variatie is van links van websites met veel autoriteit vs. sites met minder autoriteit, van follow vs. nofollow links, van relevante sites vs. minder relevante sites, van exacte linktekst vs. niet exacte linktekst en van een natuurlijke aanwas van links over tijd. Natuurlijk is dit geen uitputtend overzicht maar het moge duidelijk zijn dat “10.000 Hoge PR links in 3 dagen” geen goede verdeling is, welke standaard men ook gebruikt.

Goedkope linkbuilding pakketten zijn daardoor vaak dure linkbuilding pakketten, ze leveren namelijk niks op, of alleen op korte termijn. Kies voor een betrouwbare aanbieder die transparante pakketten hanteert en u duidelijk kan uitleggen waarom zijn/haar linkbuilding pakketten goed zullen zijn voor uw website.

Google Seo Blog

Bekijk alle artikelen